De Glazen Linde

Huisartsenpraktijk
Home

Lindengracht 35
1716 DD Opmeer

Kantooruren: 0226 - 351215
Na kantooruren: 0229 - 297800

Huisartsen:
W.R.C. Klaassen
M.J.C. Stens- Geerlings

Zwangerschapsverlof Dr. Stens

Vanaf 22 april 2019 gaat Dr Stens met zwangerschapsverlof.
Haar spreekuren worden overgenomen door onze vaste waarnemers Dr. van het Hekke, Dr. van der Ploeg, Dr. de Jong en ook door Dr. Reisma.

Praktijknieuws

Dr Klaassen is inmiddels zijn werkzaamheden, hier in de praktijk, aan het hervatten. In het nieuwe jaar hoopt hij weer volledig aan het werk te zijn.

Dr. Roije is in augustus gestopt en ook Dr Belderok is per half september niet meer werkzaam bij ons.
Gelukkig hebben we nieuwe huisartsen hiervoor gevonden, wellicht heeft u al kennis gemaakt met een van hen.

Op de maandag, dinsdag en donderdag heeft Dr van der Ploeg spreekuur en Dr de Jong op woensdag en vrijdag.

Urineonderzoek

Een blaasontsteking geeft meestal pijn bij het plassen. Het kan zijn dat u vaak naar het toilet moet en dan telkens een klein beetje plast. Sommige mensen hebben aldoor het gevoel dat ze moeten plassen. Een blaasontsteking kan een drukkend of pijnlijk gevoel in uw onderbuik of in uw zij veroorzaken. De urine ruikt soms onaangenaam of is troebel. Soms zit er bloed in de urine.
Wanneer u urine wilt inleveren voor onderzoek naar blaasontsteking, let u dan op de volgende punten:
- Gebruik bij voorkeur de eerste ochtendurine.
- Was u eerst goed met water (zonder zeep).
- Vang het middelste deel van de plas op.
- Doe dit in een schoon en goed afsluitbaar urinepotje.
- Zet uw naam en geboortedatum op het potje.
- Bewaar de urine in de koelkast tot u het naar de praktijk brengt.
- Lever het potje voor 10 uur 's morgens in bij de praktijk.
- Geef het potje af en vul het betreffende vragenlijstje in bij de bali.
- U kunt na 13.00u u bellen voor de uitslag.

Bij baby's of peuters die nog niet zindelijk zijn:
- Haal bij de apotheek een speciaal  urine-opvangzakje.
- Was uw kind eerst goed met water (zonder zeep) voordat u het zakje op de huid vastplakt.
- Controleer om de 10 minuten of er al plas in zit en giet het dan in het potje.

Wilt u meer weten? Zie ook Thuisarts.nl/blaasontsteking

Geneesmiddelen mee op reis - Schengenverklaring

Gaat u op reis met een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen, een schengenverklaring of een engelstalige medische verklaring. Hieronder is alle informatie terug te vinden over reizen met deze geneesmiddelen.

Lees meer: Geneesmiddelen mee op reis - Schengenverklaring

Praktijkassistentes

Bij de assistentes (Connie van Diepen,  Pamela Koenis, Reinie Westerhof , Marleen Laan, Marlies Former en Anja van Stralen) kunt U met vele praktische vragen terecht. Met één van hen maakt U de afspraken. Daarnaast heeft de assistente een eigen telefonisch vragenuur tussen 13.00 en 14.00 uur. Zij behandelt onder andere vragen over recepten, verwijsbrieven en het aanvragen van machtigingen voor Uw ziektekostenverzekering.

U kunt bij de assistente, op afspraak,  tussen 08.30 en 10.00 uur terecht voor het verbinden van wonden, verwijderen van hechtingen, injecties, en informatiefolders.

 

De assistentes zijn ook opgeleid voor het verrichten van klein medisch onderzoek. Zo maken Connie van Diepen, Reinie Westerhof, Marleen Laan en Marlies Former, uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ook doen ze de periodieke controles bij patiënten met hoge bloeddruk, suikerziekte en astma of emfyseem. De assistentes verrichten metingen, inventariseren klachten en geven adviezen over diëten. In samenspraak met de arts wordt de medicatie geregeld. De huisarts ziet deze patiënten met grotere tussenpoos op controle.

 

Bij het maken van een afspraak voor een uitstrijkje of controle van hoge bloeddruk, astma of suikerziekte dient U wel te vermelden dat het hierom gaat.

Verwijsbrief
Wanneer de huisarts U verwijst naar een specialist, zal hij een verwijsbrief voor de specialist schrijven. De huisarts zal U vertellen of deze brief digitaal wordt verstuurd naar de specialist of wanneer U deze aan de balie op kunt komen halen. Vergeet U dan niet de brief mee te nemen naar de specialist.

Recept
Bij de aanvraag van herhaalrecepten kunt U de oude medicijnverpakking in de brievenbus deponeren of afgeven aan de balie. Ook bestaat de mogelijkheid herhaalrecepten via onze website aan te vragen of door Uw herhaalrecept in te spreken op de herhaalreceptenlijn, dit kan 24 uur per dag. Recepten die voor 10.00 uur zijn aangevraagd, kunt U dezelfde dag na 16.00 uur bij de apotheek afhalen.

Administratie
U wordt verzocht wijzigingen in ziektekostenverzekering, adres of gezinssamenstelling tijdig door te geven aan de assistente.

Goed voorbereid op vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie naar een ver land? Zorg dat u weet wat u moet doen om ziektes te voorkomen!

Weet wat u bijvoorbeeld moet doen bij reizigersdiaree. In landen waar zikakoorts, chikungunya of knokkelkoorts heerst, moet u zich overdag beschermen tegen steken van besmette muggen.

Lees meer: Goed voorbereid op vakantie

De reden van uw afspraak

Vanaf heden wordt, bij het maken van de afspraak met de huisarts, gevraagd naar de reden van uw afspraak. De assistente kan zo beter inschatten of u een langere afspraak nodig heeft en de huisarts kan beter inspelen op de reden van uw afspraak. Hierdoor proberen we de wachttijden in de wachtkamer zoveel mogelijk te beperken. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Wilt u de reden alleen met de huisarts bespreken is dat natuurlijk geen probleem, geeft u dan aan hoeveel tijd u nodig heeft.

Spoed

->SPOED (ma-vr) 08 - 17:00uur
Bel 0226-351215, toets 1

->SPOED Buiten kantooruren
Bel de Centrale Huisartsenpost in Hoorn 0229-297800.

->EHBO
Voor eerste hulp (open wonden, kneuzingen, verbranding e.d.) kunt u altijd direkt terecht. Bel van tevoren, de huisarts houdt dan rekening met uw komst.

->Noodsituatie of Ongeval
Bel 112.

Contactinformatie

Home
Huisartsenpraktijk
De Glazen Linde
Lindengracht 35
1716 DD Opmeer
Telefoon
Kantooruren: 0226 - 351215
Na kantooruren: 0229 - 297800